Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

100 koulukuraattoria ehkäisemässä syrjäytymistä
- nuorten hyvinvointia Nuorgamista Helsinkiin

PURO julkaistaan 21.9.2017
Puro on hyvinvointivalmennus nuorille. Kevään 2017 aikana 100 koulukuraattoria osallistui, kommentoi ja kehitti kouluilla hyvinvointivalmennuksia nuorille. Valmennusten tavoitteena on tukea nuoria etsimään aktiivisesti hyvää ja myönteistä arjessa.

”Otetaan koppi pienistä puroista ennen kuin niistä kasvaa joki.”PURO =

Positiivinen mieli,

Utelias asenne ja

ROhkeasti eteenpäinPURO - psykologinen joustavuus ja resilienssi

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yksi tärkeimpiä taitoja on psykologinen joustavuus, ketterä sopeutuminen uusiin ja odottamattomiin tilanteisiin. Samat taidot auttavat nuorta selviytymään elämän pienemmistä ja suuremmista vastoinkäymisistä

PURO on positiivista psykologiaa soveltava hyvinvointivalmennus yhteisölliseen oppilashuoltoon. PURO -menetelmällä nuoria voidaan valmentaa vahvistamaan ja seuraamaan hyvinvointiaan. PURO -valmennus toimii myös matalan kynnyksen seurantatyökaluna.

Harjoitteet ovat lyhyitä ja helppoja ohjata. Ne vievät vain lyhyen ajan oppitunnista, joten opettaja voi jatkaa sen jälkeen normaalia opetusta.

Harjoitteita voidaan jatkaa kotona yhdessä perheen kanssa. Yhteisten mukavien asioiden pohtiminen ja tekeminen lisää myös perheen hyvinvointia. PURO -menetelmässä on mukana perehdytysohje vanhemmille.

PUROn on kehittänyt tietokirjailija Mari Lankinen. Hän on tehnyt kymmenen vuotta pedagogisia malleja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseen yhteistyössä toisen ja kolmannen sektorin kanssa.